Nováčik z Piešťan ulovil výraznú posilu, Tomáša Tatara z Detroitu

20.09.2012 Piešťany

Piešťany 20. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar začne sezónu v extraligovom klube ŠHK 37 Piešťany. Mladý útočník so skúsenosťami zo zámorskej NHL vo štvrtok v rozhovore pre portál šport.sk prezradil, že v noci priletí z USA a už v piatok sa predstaví v drese nováčika najvyššej slovenskej súťaže.

Meno 21-ročného krídelníka Detroitu Red Wings sa spomínalo predovšetkým v súvislosti so Slovanom Bratislava a Duklou Trenčín, napokon však podpísal krátkodobý kontrakt s Piešťanmi. "S vedením Detroitu sme sa dohodli celkom rýchlo. Najprv som sa obzeral po KHL, ale keďže v tejto súťaži sú obmedzenia pre hráčov z NHL, nechal som to tak. No a prišla ponuka z Piešťan. Sú blízko môjho domova, to bola pre mňa jedna z priorít, takisto splnili všetky podmienky, poistky a podobne, takže sme sa dokázali dohodnúť. Hovoril som aj s Trenčínom, ale tam majú záväzky voči iným hráčom. So Zvolenom som ani nekomunikoval. Musím priznať, že som veľmi nerátal s tým, že by niektorý z extraligových klubov dokázal splniť všetky finančné podmienky," uviedol.


Tatar mal byť prekvapením

Prezident ŠHK Jaroslav Lušňák pre TASR prezradil, že Tatarovo angažovanie prebehlo hladko. "Od Tomášovho agenta sme dostali ponuku, či oňho nemáme záujem. Sadli sme si tréneri a manažment klubu a do hodiny sme dali agentovi vedieť, že ideme do toho. Na to, s akým formátom hráča máme dočinenia, boli finančné podmienky pre nás veľmi prijateľné, neboli obzvlášť veľké," uviedol a dodal, že pôvodne mal byť Tatar prekvapením pre divákov pri nástupe hráčov na ľad: "Pre našich fanúšikov chystáme viacero prekvapení, Tomáš je takou čerešničkou na torte. Na jednej strane nás mrzí, že sa nám informáciu o jeho angažovaní nepodarilo udržať v tajnosti až do zápasu, ale už to proste nešlo držať pod pokrievkou. Nakoniec sme sa teda dohodli, že to nebudeme tajiť za každú cenu."

Tatar absolvuje vo farbách Piešťan už piatkový domáci duel s HK 36 Skalica. "Bude to len niekoľko hodín po mojom príchode na Slovensko, takže zrejme ešte nebudem v stopercentnej pohode, ale určite chcem tímu pomôcť," uviedol a na margo najväčšej hviezdy súpera Žigmunda Pálffyho dodal: "Bude to veľmi zaujímavé. Skalica má niekoľko výborných hráčov, no a samozrejme Žiga. Je to veľký hráč a bude to pre mňa zaujímavá konfrontácia. Pokúsim sa mu na ľade aspoň trochu vyrovnať."

Tatar by mal v Piešťanoch zotrvať do 9. októbra, o tri dni neskôr sa má totiž podľa slov generálneho manažéra "červených krídel" Kena Hollanda hlásiť na farme AHL Grand Rapids Griffins. "Požiadal nás, či môže do začiatku sezóny hrať inde. Bude mať 22 rokov, chce hrať hokej, tak sme mu vyhoveli. Miesto ničnerobenia bude hrať na Slovensku," citoval Hollanda portál mlive.com.
 

Vyberte región